NFS World Magyar Ranglista Információk

 

2015.07.14.-én az NFS World evilági pályafutása véget ért. Ennek megfelelően a Magyar Ranglista emlékoldal üzemmódba váltott.

A nosztalgiázni vágyóknak az eredmények, valamint az utolsó napi offline mentésekből a profil, autó, stb. adatok is elérhetőek maradnak. További jelentkezéseknek viszont nincs értelme. Búcsúzóul megköszönöm az adminoknak az eddigi munkájukat és az egész magyar NFS World közösségnek a támogatást. Mindenkinek kívánom a legjobbakat.

Bacskó Zoltán (Falco)

 

Bevezető

A ranglistára előzetesen fel kell iratkozni, amit megtehetsz itt. A feliratkozás után várni kell, amíg a szkriptek begyűjtik az adatokat. Ez maximum néhány órát vehet igénybe. Ezután már elérhető a profilod, és a pályákon futott legjobb eredményeid megjelennek a ranglistán.

A ranglistán található kifejezések angol nyelvűek ugyanúgy, mint a játékban. Ez egyrészt azért van, mert az alapul használt motor nemzetközi használatra lett kifejlesztve, másrészt aki használja a játékot, annak úgyis ismerősek ezek a kifejezések. Véleményem szerint csak félreértéseket generálna, ha a drag, shard, stb. szavakat megpróbálnám magyarra fordítani.

Használat

A ranglista használata meglehetősen egyszerű. A kezdő oldalon az összes pálya összesített ranglistája található a legjobb eredményekkel. Itt is, és az összes oldalon lehetséges az alapértelmezettől eltérően rendezni az adatokat, ha a táblázatok fejlécén arra a mezőre kattintasz, amely szerint a rendezést kéred. A fő oldalról elérhetők a pályák részletes ranglistái a pályák nevére kattintva. Innen tovább lehet menni az adott játékos profiljára és megtekinteni a személyes legjobb időket. Ha itt kattintasz egy pálya nevére, akkor az adott játékos által a pályán futott összes időt megtekintheted, még az érvényteleneket is.

A Players oldalon látható az összes a rendszerben jelenleg regisztrált játékos, valamint a TOP 20 játékosok listája. A játékos nevére kattintva innen is eljuthatsz az adott játékos profiljához. Új: A profil oldal alján elérhető a játékos autóinak listája.

A Latest results oldalon a rendszer által regisztrált legutóbbi rekordok láthatók időrendi sorrendben. Itt is lehet az alapértelmezettől eltérően rendezni, ha például azt szeretnéd megnézni, hogy versenytípus szerint melyek a legutóbbi idők, elég ha a tracktype mezőre kattintasz a fejlécen. Új: Az utolsó oszlop ikonja azt jelzi, hogy a játékos adott ideje az előző pályarekordjánál jobb-e vagy rosszabb.

Az Events oldal az éppen aktuális versenyek listáját hozza le, remélhetőleg most már késés nélkül.

Frissítés

A rendszer minden órában frissíti az adatokat, mégpedig a CHICANE szerverről minden óra 10., az APEX szerverről pedig minden óra 15. percében.

Fórumokon tapasztaltam, hogy sokan nem értik, hogy egy idő mikor és miért (nem) szerepel a SpeedAPI-ban vagy a ranglistákon. A SpeedAPI-n keresztül többféle időintervallumra lekérdezhetők a legjobb idők, de a legkisebb a "nap". Ez a következőket jelenti: Ha egy adott pályán egy adott nap futsz elsőre pl. egy 1 perces időt, akkor ez lesz a napi legjobb időd, és bármilyen autóval mész ezen a pályán ezen a napon 1 perc feletti időt, azt nem regisztrálja az EA rendszere (single és multiplayer módot viszont külön kezeli). Ha viszont mész egy jobbat, akkor az előzőt felülírja a rendszer, lényegében eltüntetve az előzőt a SpeedAPI -ból. A ranglista esetében a helyzet még összetettebb, mivel óránként van frissítés. Tehát ha pl. két frissítés között egyre jobb időket mész egy pályán, akkor a frissítéskor már csak a legjobb fog felkerülni a ranglistára, mivel a többit az EA rendszere már felülírta. De ha rögtön a frissítés után ismét mész egy még jobb időt ezen a pályán, akkor az a következő frissítéskor felkerül a ranglistára és az előző sem törlődik, tehát egy nap lehet egynél több rekordod is ugyanazon a pályán. Mivel a frissítések időpontja esetleges, és minden ranglistánál más, ezért más és más rekordok szerepelhetnek minden ranglistán, csak az a biztos, hogy a nap végén a legjobb idők mindenhol megegyeznek. Remélem érthető :)

Pontszám számítás

Minden pályán, ahol van érvényes időd, az időd pozíciója ki lesz vonva a pályán futott érvényes rekordok számából. Így kapsz egy pontszámot minden pályára, és ezen pontszámok összege adja az összesített pontszámokat. ( overall, circuit, drag, sprint).

 

Ui:

Külön köszönet Tutunak a közösségért végzett munkájáért, és az alapötletért, valamint öcsémnek BB -nek a fejlesztésben nyújtott támogatásáért.

 

Fejlesztő, üzemeltető:

Bacskó Zoltán (falco)

feladatkör: adatbázis menedzsment, hibák javítása

 

Adminisztrátor:

Egyed Loránd (VIDIA)

Szuhánszki Zsombor (ZSOMBOOR)

feladatkör: idők elbírálása, hitelesítése

email:

 

Grafika és a Need For Speed World bejegyzett védjegyének tulajdonosa:

Electronic Arts Inc.

 

Linkek:

NFS World fórum a Prohardveren

NFS World fórum az NFS World Hungary oldalán

 


Coded by Falcosoft

 


Last modified: 2023.09.30. 10:42:04.